De persoon achter het werk....

Marcel, geboren op 1967, is al langere tijd bezig met creativiteit in hout, verf en vele andere materialen. Sinds 2009 houdt hij zich ook bezig met klei. Voor Marcel heeft klei iets wat in andere materialen ontbreekt.

Het bezig zijn met materiaal wat uit het diepste van de grond komt en wat vele mensen helpt om te “aarden”, helpt hem te ontspannen. Het is ook materiaal waarmee Marcel de beelden in zijn hoofd en dromen het mooiste mee uit kan werken. Zijn beelden komen tot leven door de emotie die hij ze probeert mee te geven.

Zijn vrouw, Lenny, is voor Marcel altijd een hele grote steun geweest. Zij heeft er voor gezorgd dat Marcel meer vertrouwen in zijn werk gekregen heeft en steeds groter is gaan werken. Zijn studio is inmiddels ook zijn rustplaats geworden. Vrijwel altijd heeft hij muziek op staan die ervoor zorgt dat Marcel in zijn eigen wereld kan gaan terwijl hij zijn werk voltooid.

Marcel is autodidact, dat wil zeggen dat hij het zichzelf heeft aangeleerd. Dit geeft voordelen, hij is zonder oordeel, het beeld is voor hem het resultaat zonder dat hij daar naar kijkt als iets dat niet verantwoord is in de ogen van kunstcritici. Het heeft een nadeel, Marcel bezit de techniek  van iemand in opleiding niet. Dit zorgt ervoor dat hij veel rond moet kijken, uit moet proberen, dus moet vallen en opstaan. Maar daarbij ook de  klei en glazuur ontdekt op een manier waar je normaal niet bij stil zou staan.

Vorig jaar is Marcel druk met vormen zoals de druppel en de kubus bezig geweest. Dit zie je terug in al zijn werk. “Shape of Nature”,”Spiral” en “Ilusion” (een tuinornament) zijn een aantal van deze voorbeelden. Sommige van zijn werkstukken worden gecombineerd met een andere aardse grondstof, metaal. Deze ervaring levert hele andere modellen op, maar wel zoals Marcel ze het liefst maakt. Vol van emotie en voortgekomen uit zijn gedachten en dromen……  

Zijn signature

logo zielenteken

Al het werk van Marcel is herkenbaar aan zijn "signature", die je rechts als voorbeeld ziet. Of het nu om een diepte afdruk gaat of een inkt stempel, dit is zijn kenmerk. Het is een zogenaamd zielenteken dat Marcel door de jaren ontwikkeld heeft en ook voor hem staat. Vind je werk van hem en wil je dan ook weten of het echt van hem is, deze handtekening moet dan ergens op het werk te vinden zijn.

Geniet van zijn werk en mocht je vragen hebben, dan horen we het graag. Via "contact" kun je ons mailen.